Zelné noky

40 min.
Rakousko

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
828 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
34 g
Sacharidy
99 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z mouky, vajec, smetany, soli a případně z trochy vody vypracujeme hladké těsto.
  • 2
    Pomocí lžičky vykrajujeme nočky a zaváříme je do osolené vařící vody. Nočky můžeme také nastrouhat na struhadle. Necháme přejít varem, ocedíme a propláchneme horkou vodou.
  • 3
    Zelí nakrájíme a na tuku podusíme do zlatohněda. Přidáme noky, sekanou petrželovou nať a pokrm osolíme.
  • 4
    Nakonec nakrájíme na kostičky slaninu, rozškvaříme ji a nasypeme na nočky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.