Zelné noky
40 min.
Ingredience
- 2lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 250gramůZelí kysané
- 1lžíceTuk
- 1lžícePetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 50gramůSlanina vepřová
- 3kusyVejce slepičí
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
828 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
34 g
Sacharidy
99 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Z mouky, vajec, smetany, soli a případně z trochy vody vypracujeme hladké těsto.
- 2Pomocí lžičky vykrajujeme nočky a zaváříme je do osolené vařící vody. Nočky můžeme také nastrouhat na struhadle. Necháme přejít varem, ocedíme a propláchneme horkou vodou.
- 3Zelí nakrájíme a na tuku podusíme do zlatohněda. Přidáme noky, sekanou petrželovou nať a pokrm osolíme.
- 4Nakonec nakrájíme na kostičky slaninu, rozškvaříme ji a nasypeme na nočky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.