Zelné omelety
30 min.
Ingredience
- 300gramůZelí hlávkové bílé
- 200gramůMouka polohrubá
- 500mililitrůMléko polotučné
- 2kusyVejce slepičí
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
405 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
19 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěné hlávkové zelí nadrobno nakrájíme. V míse rozšleháme žloutky s mlékem a solí. Přisypeme mouku, opepříme a postupně vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků. Nakonec přimícháme zelí. Na pánvi vymazané olejem pečeme z těsta malé omelety po obou stranách. Po upečení je přehneme na polovinu a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.