Zelné střapačky
60 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory
- 500gramůBrambory vařené
- 300gramůMouka pšeničná hrubá
- 100gramůMouka pšeničná hladká
- 600gramůZelí kysané
- 10gramůSůl
- 300gramůSlanina vepřová
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
730 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
28 g
Sacharidy
99 g
Vláknina
8 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Syrové brambory nastrouháme najemno, vařené brambory nastrouháme nahrubo. Vložíme do mísy, přisypeme obě mouky a vypracujeme hustější těsto. Z těsta odtrháváme menší kousky, které vhazujeme do osolené vroucí vody a 10 minut povaříme, scedíme a necháme okapat.
- 2Slaninu nakrájíme na malé kostičky, vložíme do horké pánve a rozškvaříme. Polovinu dáme stranou a k polovině slaniny přidáme pokrájené kysané zelí, chvíli podusíme, přimícháme uvařené střapačky, prohřejeme, rozdělíme na talíře a polijeme druhou polovinou rozškvařené slaniny. Podáváme ihned, dokud jsou střapačky teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.