Zelné střapačky

60 min.

Ingredience

    • 500gramůBrambory
    • 500gramůBrambory vařené
    • 300gramůMouka pšeničná hrubá
    • 100gramůMouka pšeničná hladká
    • 600gramůZelí kysané
    • 10gramůSůl
    • 300gramůSlanina vepřová
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
730 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
28 g
Sacharidy
99 g
Vláknina
8 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Syrové brambory nastrouháme najemno, vařené brambory nastrouháme nahrubo. Vložíme do mísy, přisypeme obě mouky a vypracujeme hustější těsto. Z těsta odtrháváme menší kousky, které vhazujeme do osolené vroucí vody a 10 minut povaříme, scedíme a necháme okapat.
  • 2
    Slaninu nakrájíme na malé kostičky, vložíme do horké pánve a rozškvaříme. Polovinu dáme stranou a k polovině slaniny přidáme pokrájené kysané zelí, chvíli podusíme, přimícháme uvařené střapačky, prohřejeme, rozdělíme na talíře a polijeme druhou polovinou rozškvařené slaniny. Podáváme ihned, dokud jsou střapačky teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.