Zelné závitky s klobásou a vepřovým masem

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
7

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
387 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
25 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
7 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zelí povaříme v osolené vodě, košťál vyřízneme a hlávku rozebereme na jednotlivé listy. Silnější žebra naklepeme.
  • 2
    Poté si připravíme náplň: Klobásu umeleme, přidáme ji k mletému masu, smícháme s jemně nakrájenou cibulí a namočenými vymačkanými žemlemi. Okořeníme, osolíme a spojíme s vejcem.
  • 3
    Na každý list dáme lžíci náplně, svineme a převážeme nití. Urovnáme do vymaštěného pekáče, podlijeme horkou vodou a dusíme v troubě doměkka. Ozdobíme nasekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.