Zelné závitky s klobásou a vepřovým masem
65 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1špetkaSůl
- 60gramůTuk
- 300gramůVepřové maso mleté
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusZelí hlávkové bílé
- 1kusVejce slepičí
- 1kusKlobása Dunajská
- 2kusyŽemle tuková
- 1špetkaZázvor mletý
- 1hrstPetržel kudrnka
Počet porcí:
7Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
387 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
25 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
7 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Zelí povaříme v osolené vodě, košťál vyřízneme a hlávku rozebereme na jednotlivé listy. Silnější žebra naklepeme.
- 2Poté si připravíme náplň: Klobásu umeleme, přidáme ji k mletému masu, smícháme s jemně nakrájenou cibulí a namočenými vymačkanými žemlemi. Okořeníme, osolíme a spojíme s vejcem.
- 3Na každý list dáme lžíci náplně, svineme a převážeme nití. Urovnáme do vymaštěného pekáče, podlijeme horkou vodou a dusíme v troubě doměkka. Ozdobíme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.