Zelné závitky s krupkami a masem

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
347 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
22 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
8 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve si připravíme náplň: plátky hub podusíme na másle a osolíme. Vepřové i uzené maso umeleme, krupky podusíme. Poté maso, krupky a houby smícháme, okořeníme majoránkou, nasekaným libečkem, osolíme a necháme vychladnout.
  • 2
    Mezitím si spaříme zelné listy, odstraníme žebra anebo je seřízneme na sílu listu. Rozložíme si je tak, aby nám vzniklo 8 závitků, které naplníme připravenou směsí, svineme a převážeme nití.
  • 3
    Urovnáme do vymaštěného pekáče a zapečeme v troubě. Asi v polovině pečení omastíme a podlijeme vývarem. Dopečeme a ozdobíme nasekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.