Zelné závitky s krupkami a masem
75 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 50gramůTuk
- 150mililitrůHovězí vývar základní
- 400gramůVepřové maso mleté
- 1hrstMajoránka
- 1hrstHouby sušené
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 1kusZelí hlávkové bílé
- 100gramůKrupky trhané
- 40gramůUzená krkovička vařená
- 1hrstLibeček
- 1hrstPetržel kudrnka
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
347 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
22 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
8 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve si připravíme náplň: plátky hub podusíme na másle a osolíme. Vepřové i uzené maso umeleme, krupky podusíme. Poté maso, krupky a houby smícháme, okořeníme majoránkou, nasekaným libečkem, osolíme a necháme vychladnout.
- 2Mezitím si spaříme zelné listy, odstraníme žebra anebo je seřízneme na sílu listu. Rozložíme si je tak, aby nám vzniklo 8 závitků, které naplníme připravenou směsí, svineme a převážeme nití.
- 3Urovnáme do vymaštěného pekáče a zapečeme v troubě. Asi v polovině pečení omastíme a podlijeme vývarem. Dopečeme a ozdobíme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.