Zelné závitky s paprikovou omáčkou
60 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusZelí hlávkové bílé
- 4krajíceChléb toastový
- 1kusCibule
- 1kusVejce slepičí
- 2kusyJalovec
- 125mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 2kusyKachní prsa
- 2lžičkyTymián sušený
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 3kusyPaprikové lusky čerstvé
- 375mililitrůVývar z hovězích kostí
- 2lžíceJíška instantní
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
625 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
24 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
15 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Zelné listy přelijeme vroucí osolenou vodou a blanšírujeme 5 minut. Krajíčky chleba pokapeme smetanou, omyté maso nakrájíme na kousky a oloupanou cibuli na jemno nasekáme.
- 2Maso s cibulí i chlebem rozmixujeme, do hmoty přidáme vejce, roztlučený jalovec a lžičku tymiánu. Osolíme, opepříme a dobře promícháme.
- 3Na každý zelný list dáme kousek nádivky, zavineme a spíchneme párátkem.
- 4Rozpustíme máslo a závitky na něm osmahneme. Očištěné papriky pokrájíme na kostičky, přisypeme k závitkům, přidáme tymián, přelijeme vývarem a vaříme 30 minut. Nakonec omáčku zahustíme jíškou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.