Zelné závitky se srnčím masem
65 min.

Ingredience
- Náplň
- 1kusCibule
- 250gramůSrnčí maso
- 250gramůSrnčí plec
- 200gramůVepřový bok
- 1špetkaSůl
- 50gramůAnglická slanina
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaKmín drcený
- 1kusVejce slepičí
- 1kusŽemle tuková
- 1kusCibule
- 150mililitrůHovězí vývar základní
- 1špetkaSůl
- 1kusZelí hlávkové bílé
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
773 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
41 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
14 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Očištěné srnčí maso a bůček vykostíme. Maso poté umeleme se žemlí, přidáme nakrájenou cibuli, anglickou slaninu na kostičky, sůl, pepř a drcený kmín. Směs promícháme s vejcem.
- 2Zelné listy spaříme, žebra naklepeme nebo seřízneme na sílu listu, naplníme připravenou směsí, každý svineme a převážeme nití.
- 3Závitky naskládáme spolu s kolečky cibule do pekáče, podlijeme vývarem a zvolna pečeme. Měkké závitky vyjmeme, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme zbytkem vývaru, povaříme a dosolíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.