Zelnice s uzeným masem

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
500 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
47 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Uzené maso nakrájíme na kostičky, vložíme do vody a přivedeme k varu. Vložíme kysané zelí, osolíme, opepříme a vaříme do poloměkka.
  • 2
    Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme mouku, poprášíme sladkou červenou paprikou, vše osmahneme a připravenou jíšku vložíme do polévky.
  • 3
    Vše uvaříme do měkka.
  • 4
    Polévku nakonec zjemníme smetanou s rozšlehaným žloutkem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 9. 1. 2016
Zelnice s uzeným masem
Na cibulovou jíšku jsem použila malinko více oleje, mletou papriku doporučuji dát až nakonec, promíchat a jíšku odstavit. Jinak hrozí, že paprika zhořkne. Uzené maso, pokud už je vařené, bych dala až nakonec do hotové polévky ke konci píipravy a místo hovězího vývaru bych použila vývar uzený. Na podobné polévky používám i uzené kosti, z kterých mám po uvaření jak vývar, tak i trochu masa které oberu z kostí. Žloutek jsem vynechala úplně, použila jsem jen smetanu. Soli jsem dala podle potřeby. Pokud je zelí dost kyselé, přidávám malinko cukru. Polévka byla dobrá, ale doporučuji dělat jiným postupem, jak jsem popsala výše.