Zelnice s uzeným masem
65 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 250gramůZelí kysané
- 2decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 100mililitrůHovězí vývar základní
- 2lžíceTuk
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1,25litryVoda pitná
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaSůl
- 200gramůUzené maso vařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
500 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
47 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Uzené maso nakrájíme na kostičky, vložíme do vody a přivedeme k varu. Vložíme kysané zelí, osolíme, opepříme a vaříme do poloměkka.
- 2Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme mouku, poprášíme sladkou červenou paprikou, vše osmahneme a připravenou jíšku vložíme do polévky.
- 3Vše uvaříme do měkka.
- 4Polévku nakonec zjemníme smetanou s rozšlehaným žloutkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 9. 1. 2016
Zelnice s uzeným masem
Na cibulovou jíšku jsem použila malinko více oleje, mletou papriku doporučuji dát až nakonec, promíchat a jíšku odstavit. Jinak hrozí, že paprika zhořkne. Uzené maso, pokud už je vařené, bych dala až nakonec do hotové polévky ke konci píipravy a místo hovězího vývaru bych použila vývar uzený. Na podobné polévky používám i uzené kosti, z kterých mám po uvaření jak vývar, tak i trochu masa které oberu z kostí. Žloutek jsem vynechala úplně, použila jsem jen smetanu. Soli jsem dala podle potřeby. Pokud je zelí dost kyselé, přidávám malinko cukru. Polévka byla dobrá, ale doporučuji dělat jiným postupem, jak jsem popsala výše.