Zelníky ze Šumavy
25 min.
Ingredience
- 30dekagramůZelí hlávkové bílé
- 30dekagramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaSůl
- 1kusVejce slepičí
- 0,5lžičkaKmín celý
- 3špetkyPepř černý mletý
- 100gramůVepřové škvarky
- 4lžíceSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
526 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
19 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Hlávku čerstvého zelí očistíme, zbavíme vrchních listů, rozkrojíme ji, vykrojíme košťál a polovinu zelí nakrájíme na tenké nudličky, které dáme do mísy. Přisypeme mouku, osolíme, přidáme vejce, kmín, pepř, škvarky a 2 lžíce roztopeného sádla. V míse vypracujeme těsto a dáme ho na vál. Válečkem ho rozválíme na placku a formičkou, přibližně o průměru 8 cm vykrojíme placičky o síle 6-8 mm. Dáme je na plech potřený sádlem (2 lžíce) a pečeme je v předehřáté troubě na 220°C dozlatova (přibližně 7-10 minut).
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.