Zelný báč

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
494 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
18 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ze zelí vykrojíme košťál a vyhodíme ho. Poté nakrájíme zelí na tenké nudličky, které dáme do mísy, promícháme se solí, cukrem, kmínem a pepřem.
  • 2
    Připravíme těsto: do mísy nalijeme 1 litr mléka, přidáme do něj 4 vejce, hladkou mouku, sůl a pepř. Vše důkladně promícháme.
  • 3
    Sádlem vymažeme dva pečící plechy. Nakrájené zelí rozdělíme na poloviny a každou část rozprostřeme po vytřeném plechu. Zelí přelijeme těstem, uhladíme a oba plechy najednou upečeme. Pečeme při 200°C přibližně 25-35 minut dozlatova. Upečený zelný báč pokrájíme hned teplý na čtverce (asi 10 x 10 cm) a hned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.