Zelný báč
60 min.
Ingredience
- Na vytření
- 5lžicSádlo škvařené
- Sladké zelí
- 400gramůZelí hlávkové bílé
- 1,5lžičkySůl
- 1lžičkaKmín celý
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžíceCukr krupice
- Těsto
- 1litrMléko polotučné
- 4kusyVejce slepičí
- 400gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1,5lžičkySůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
494 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
18 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Ze zelí vykrojíme košťál a vyhodíme ho. Poté nakrájíme zelí na tenké nudličky, které dáme do mísy, promícháme se solí, cukrem, kmínem a pepřem.
- 2Připravíme těsto: do mísy nalijeme 1 litr mléka, přidáme do něj 4 vejce, hladkou mouku, sůl a pepř. Vše důkladně promícháme.
- 3Sádlem vymažeme dva pečící plechy. Nakrájené zelí rozdělíme na poloviny a každou část rozprostřeme po vytřeném plechu. Zelí přelijeme těstem, uhladíme a oba plechy najednou upečeme. Pečeme při 200°C přibližně 25-35 minut dozlatova. Upečený zelný báč pokrájíme hned teplý na čtverce (asi 10 x 10 cm) a hned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.