Zelný foršmak

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
552 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
19 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
8 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné zelí nadrobno rozkrájíme a zvolna dusíme s máslem do měkka. Uvařené brambory prolisujeme. Chléb rozdrobíme a zalijeme mlékem. Vše dobře smícháme, přidáme žloutky, část jogurtu, jemně nakrájenou, osmahnutou cibuli, na kousky nasekaného sledě bez kostí a sůl. Nakonec vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
  • 2
    Směs vložíme do zapékací mísy vymaštěné máslem a vysypané strouhankou, povrch posypeme nastrouhaným sýrem, zapečeme v troubě.
  • 3
    Každou porci na talíři polijeme zbylým jogurtem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.