Zelný foršmak
70 min.
Ingredience
- 100gramůCibule
- 5kusůVejce slepičí
- 500gramůBrambory vařené
- 200mililitrůJogurt bílý
- 2decilitryMléko sójové
- 20gramůStrouhanka
- 1lžičkaSůl
- 500gramůZelí hlávkové bílé
- 200gramůChléb bramborový
- 150gramůSleď čerstvý
- 50gramůSýr Eidam cihla 40%
- 1lžičkaMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
552 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
19 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
8 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Očištěné zelí nadrobno rozkrájíme a zvolna dusíme s máslem do měkka. Uvařené brambory prolisujeme. Chléb rozdrobíme a zalijeme mlékem. Vše dobře smícháme, přidáme žloutky, část jogurtu, jemně nakrájenou, osmahnutou cibuli, na kousky nasekaného sledě bez kostí a sůl. Nakonec vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
- 2Směs vložíme do zapékací mísy vymaštěné máslem a vysypané strouhankou, povrch posypeme nastrouhaným sýrem, zapečeme v troubě.
- 3Každou porci na talíři polijeme zbylým jogurtem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.