Zelný nákyp s těstovinami a šunkou

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
770 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
20 g
Sacharidy
110 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, slijeme a necháme okapat.
  • 2
    Kysané zelí vložíme do hrnce, přilijeme 50 ml vývaru a vaříme asi 10 minut. Potom přidáme na nudličky nakrájenou šunku, očištěnou, na nudličky nakrájenou papriku, trochu cukru, rajčatový protlak, sůl a pepř. Přilijeme zbylý vývar a zamícháme.
  • 3
    Do máslem vymaštěného pekáče dáme vařené těstoviny, připravenou zelnou směs a zlehka promícháme.
  • 4
    Nákyp pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 30 minut. Chvíli před dopečením posypeme povrch nastrouhaným sýrem.
  • 5
    Vhodnou přílohou je zeleninový salát.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.