Zelný nákyp s těstovinami a šunkou
65 min.
Ingredience
- 850gramůZelí kysané
- 250mililitrůHovězí vývar základní
- 1kusPaprika červená
- 1lžičkaCukr krupice
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2litryVoda pitná
- 20gramůMáslo čerstvé
- 2lžičkySůl
- 120gramůSýr Eidam cihla 40%
- 250gramůŠunka dušená
- 500gramůTěstoviny čtyřvaječné
- 2lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
770 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
20 g
Sacharidy
110 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, slijeme a necháme okapat.
- 2Kysané zelí vložíme do hrnce, přilijeme 50 ml vývaru a vaříme asi 10 minut. Potom přidáme na nudličky nakrájenou šunku, očištěnou, na nudličky nakrájenou papriku, trochu cukru, rajčatový protlak, sůl a pepř. Přilijeme zbylý vývar a zamícháme.
- 3Do máslem vymaštěného pekáče dáme vařené těstoviny, připravenou zelnou směs a zlehka promícháme.
- 4Nákyp pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 30 minut. Chvíli před dopečením posypeme povrch nastrouhaným sýrem.
- 5Vhodnou přílohou je zeleninový salát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.