Zelný salát pražský
20 min.
Ingredience
- 100gramůCibule
- 20gramůSůl
- 30gramůCukr krupice
- 300gramůZelenina nakládaná
- 80mililitrůOcet kvasný lihový
- 1800gramůZelí hlávkové bílé
- 200gramůMajolka
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
226 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
17 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
6 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Hlávky zelí očistíme, rozkrojíme, zbavíme košťálu a nakrájíme je na jemné nudličky. Zelí spaříme vařící vodou a necháme okapat.
- 2Potom zelí osolíme a necháme odležet. Přidáme zeleninovou směs, jemně nakrájenou cibuli, ocet, cukr a majonézu. Vše lehce promícháme a necháme odležet.
- 3Zelný salát podáváme vychlazený.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.