Zelný salát s jablky
20 min.
Ingredience
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
109 kcal
Bílkoviny
3 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
6 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Hlávky zelí očistíme, rozkrojíme a zbavíme košťálu. Zelí najemno nakrájíme, propláchneme vodou a necháme okapat.
- 2Takto připravené zelí osolíme, promícháme a necháme proležet. Přidáme oloupaná a na nudličky nastrouhaná jablka, jemně nastrouhanou mrkev, ocet, cukr a vše dobře promícháme. Znovu necháme krátce odležet.
- 3Zelný salát s jablky podáváme vychlazený.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 10. 1. 2017
Zelný salát s jablky
Zelí nikdy vodou neproplachuji, hned po nakrouhání přidám sůl, ocet a cukr a důkladně rukou pomačkám Úplně nakonec jsem už jen lehce zamíchala nastrouhaná jablka. Navíc jsem přidala trochu cukru, ale každý si může dochutit podle svého. Dát třeba na začátku méně soli, octu i cukru a postupně přidávat podle své chuti. Salát jsem použila jako přílohový k smažené kuřecí kapse s vařenými bramborami.