Zelný salát s křenem
25 min.
Ingredience
- 150mililitrůOcet kvasný lihový
- 100mililitrůOlej stolní
- 40gramůSůl
- 50gramůCukr krupice
- 150gramůKřen
- 1800gramůZelí hlávkové bílé
- 300gramůMrkev kořen
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
176 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
10 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
6 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Hlávky zelí očistíme, zbavíme košťálu a nakrájíme na drobné nudličky. Zelí přelijeme vařící vodou a necháme okapat.
- 2Potom k zelí přidáme omytou a jemně nastrouhanou mrkev, vše prosolíme a necháme proležet.
- 3Nakonec do zeleniny přidáme očištěný, jemně nastrouhaný křen, cukr, ocet a olej. Dobře promícháme a znovu necháme krátce odležet.
- 4Zelný salát s křenem podáváme vychlazený.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 1. 10. 2015
Zelný salát s křenem
Parádní salátek, zelí ani není třeba spařovat. Každý si dochutí podle sebe a olej je možné vynechat, pokud se salát podává k nějakému masitému a tučnějšímu jídlu. Za mě palec nahoru.