Zelný salát s křenem

25 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
176 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
10 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
6 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hlávky zelí očistíme, zbavíme košťálu a nakrájíme na drobné nudličky. Zelí přelijeme vařící vodou a necháme okapat.
  • 2
    Potom k zelí přidáme omytou a jemně nastrouhanou mrkev, vše prosolíme a necháme proležet.
  • 3
    Nakonec do zeleniny přidáme očištěný, jemně nastrouhaný křen, cukr, ocet a olej. Dobře promícháme a znovu necháme krátce odležet.
  • 4
    Zelný salát s křenem podáváme vychlazený.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 1. 10. 2015
Zelný salát s křenem
Parádní salátek, zelí ani není třeba spařovat. Každý si dochutí podle sebe a olej je možné vynechat, pokud se salát podává k nějakému masitému a tučnějšímu jídlu. Za mě palec nahoru.