Zelný salát s křenovým jogurtem
20 min.
Ingredience
- 200gramůZelí hlávkové bílé
- 25gramůKřen
- 50gramůJogurt nízkotučný
- 10gramůHořčice
- 5mililitrůCitronová šťáva
- 5gramůCukr moučkový
- 5gramůSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
62 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Zelí nakrouháme nebo nakrájíme na slabší proužky, očištěný křen nastrouháme. Zpracované zelí nasypeme do misky, promícháme se solí a necháme odležet.
- 2Křen vmícháme do nízkotučného jogurtu, přidáme hořčici, zakápneme citronovou šťávou, přidáme trošku cukru, vymícháme zálivku.
- 3Zelí v misce zalijeme křenovým jogurtem, promícháme a dáme vychladit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.