Zelný salát s lečem
20 min.
Ingredience
- 50mililitrůOlej stolní
- 30gramůSůl
- 50gramůCukr krupice
- 300gramůLečo sterilované
- 2000gramůZelí hlávkové bílé
- 100mililitrůOcet kvasný lihový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
127 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
5 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
5 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Hlávky zelí očistíme, rozkrojíme, zbavíme košťálu a nakrájíme je na hrubé nudle. Zelí propláchneme vodou a necháme okapat.
- 2Potom zelí osolíme, promícháme a necháme odležet. Přidáme ocet, cukr, lečo a olej. Vše dobře promícháme a znovu necháme krátce odležet.
- 3Zelný salát s lečem podáváme vychlazený.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.