Zelný salát s paprikou
20 min.
Ingredience
- 80mililitrůOcet kvasný lihový
- 50mililitrůOlej stolní
- 1800gramůZelí hlávkové bílé
- 30gramůSůl
- 50gramůCukr krupice
- 500gramůPaprikový salát s olejem - sterilovaný
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
131 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
7 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
5 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Hlávky zelí očistíme, rozkrojíme, zbavíme košťálu a nakrájíme je na hrubé nudle. Krátce přelijeme vařící vodou a necháme okapat.
- 2Potom zelí osolíme, promícháme a necháme proležet. Přidáme paprikový salát s nálevem, cukr, ocet a olej. Promícháme a znovu necháme krátce odležet.
- 3Zelný salát s paprikou podáváme vychlazený.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 16. 10. 2015
Zelný salát s paprikou
Chutný zelný salát, zelí ani není třeba spařovat. Papriku jsem přidala i s nálevem a pak salátek dochutila. Fajn příloha třeba k masitým jídlům.