Zelný salát s rybízovým kompotem
25 min.
Ingredience
- 2špetkySůl
- 2lžíceOřechy vlašské
- 1hrnekKompot rybízový
- 1lžičkaOcet jablečný
- 1lžíceCukr krupice
- 4kusyJablka
- 0,5kusZelí hlávkové bílé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
325 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
7 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
11 g
Cukr
33 g
Postup přípravy
- 1Očištěné zelí zbavené vrchních listů nastrouháme najemno a ve vroucí vodě se špetkou soli deset minut vaříme. Občas promícháme, jakmile zelí změkne, přecedíme je a prolijeme ledovou vodou a necháme okapat. V míse uvařené zelí osolíme špetkou soli, přimícháme oloupaná, jádřinců zbavená a hrubě nastrouhaná jablka, hrubě posekané ořechy, scezený a okapaný kompotovaný rybíz. Směs zakápneme octem, zasypeme cukrem a dobře promícháme. Salát necháme vychladit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.