Zelný salát s rybízovým kompotem

25 min.
Česká republika
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
325 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
7 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
11 g
Cukr
33 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné zelí zbavené vrchních listů nastrouháme najemno a ve vroucí vodě se špetkou soli deset minut vaříme. Občas promícháme, jakmile zelí změkne, přecedíme je a prolijeme ledovou vodou a necháme okapat. V míse uvařené zelí osolíme špetkou soli, přimícháme oloupaná, jádřinců zbavená a hrubě nastrouhaná jablka, hrubě posekané ořechy, scezený a okapaný kompotovaný rybíz. Směs zakápneme octem, zasypeme cukrem a dobře promícháme. Salát necháme vychladit.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.