Zelný salát s thajskou kokosovou omáčkou
30 min.
Ingredience
- 2kusyChilli paprička
- 6stroužkůČesnek
- 6kusůŠalotka
- 1kusZelí hlávkové bílé
- 2lžíceOřechy burské pražené
- 2lžíceOlej rostlinný
- 0,25lžičkaSůl
- 1,5litryVoda pitná
- Dresink
- 1kusLimetka
- 2lžíceLimetková šťáva
- 120mililitrůKokosové mléko
- 2lžíceOmáčka rybí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
460 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
13 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
20 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Nejprve připravíme dresink. V míse smícháme rybí omáčku s kokosovým mlékem, kůrou nastrouhanou z limety a limetkovou šťávou. Důkladně prošleháme a odložíme stranou.
- 2Ve woku rozpálíme olej a na středním ohni na něm dokřupava cca 3-4 minuty osmahneme na nudličky nasekané chilli papričky bez semínek a na plátky nakrájený česnek se šalotkou. Směs vyjmeme a odložíme.
- 3Do většího hrnce vlijeme vodu, mírně osolíme a přivedeme k varu. Vložíme na nudličky nakrouhané zelí a 2-3 minuty spaříme. Scedíme přes síto a nasypeme do mísy. Horké přelijeme dresinkem, který nejprve znovu prošleháme. Směs důkladně promícháme, posypeme orestovanou šalotkou, česnekem a papričkami, dozdobíme nahrubo nasekanými arašídy a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.