Zelný salát s thajskou kokosovou omáčkou

30 min.
Thajsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
460 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
13 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
20 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve připravíme dresink. V míse smícháme rybí omáčku s kokosovým mlékem, kůrou nastrouhanou z limety a limetkovou šťávou. Důkladně prošleháme a odložíme stranou.
  • 2
    Ve woku rozpálíme olej a na středním ohni na něm dokřupava cca 3-4 minuty osmahneme na nudličky nasekané chilli papričky bez semínek a na plátky nakrájený česnek se šalotkou. Směs vyjmeme a odložíme.
  • 3
    Do většího hrnce vlijeme vodu, mírně osolíme a přivedeme k varu. Vložíme na nudličky nakrouhané zelí a 2-3 minuty spaříme. Scedíme přes síto a nasypeme do mísy. Horké přelijeme dresinkem, který nejprve znovu prošleháme. Směs důkladně promícháme, posypeme orestovanou šalotkou, česnekem a papričkami, dozdobíme nahrubo nasekanými arašídy a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.