Zelounka s brambory a vejcem
40 min.
Ingredience
- 450gramůZelí kysané
- 0,75litrVoda pitná
- 1lžičkaKmín drcený
- 1lžičkaSůl
- 1kusBobkový list
- 4kusyNové koření celé
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 3decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 1,5lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžičkyCukr krupice
- 2kusyVejce slepičí
- 0,5lžíceKopr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
335 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
29 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Kysané zelí propláchneme vodou, dáme ho do hrnce s 3/4 litrem vody vařit. Přidáme kmín, půl lžičky soli, bobkový list, nové koření a uvaříme zelí doměkka. Vaříme přibližně 15 minut.
- 2V misce ve smetaně dohladka rozmícháme hladkou mouku, přimícháme ji pomalu k zelí. Omytý kopr pokrájíme nadrobno.
- 3Polévku dochutíme solí (půl lžičky), cukrem, pepřem, přimícháme mírně rozkvedlané vejce, kopr, povaříme ještě 3-5 minut a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.