Žemlová nádivka s mandlemi

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
777 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
56 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
57 mg
Cukr
447 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žemle nakrájíme na kostičky a vložíme do mísy.
  • 2
    Slaninu pokrájíme na kostičky, necháme rozpustit. Přidáme máslo, když se tuk zaškvíří, vlijeme jej do mléka. Přidáme sůl, vejce, nasekanou petržel, plátky mandlí a na špičku nože muškátového květu. Vše dobře rozkvedláme a vlijeme do mísy na nakrájené žemle. Nádivku necháme 30 minut stát, jen občas obrátíme spodní vrstvu nahoru.
  • 3
    Pokud bude nádivka řídká, přisypeme trochu strouhanky, pokud bude suchá, přilijeme trochu mléka.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.