Žemlová polévka
30 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
- 40gramůMáslo čerstvé
- 10gramůPetržel - nať
- 100gramůŽemle tuková
- 1litrHovězí vývar základní
- 0,25litrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
233 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
12 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
105 mg
Cukr
112 mg
Postup přípravy
- 1Žemli rozkrájíme a osmažíme na másle.
- 2Potom ji rozvaříme v procezeném vývaru a dobře rozšleháme, aby byla polévka hladká.
- 3Nakonec do polévky vlijeme mléko s rozkvedlaným vejcem, máslem a sekanou petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.