Žemlové knedlíky se syrovými bramborami
28 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 1kusŽemle tuková
- 1kusBrambory
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
206 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
2 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
2 g
Vápník
36 mg
Postup přípravy
- 1Na jednu žemli jedna středně velká brambora.
- 2Žemle nakrájíme na kostičky. Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Osolíme, přidáme žemle a dobře propracujeme.
- 3Rukou namočenou do mouky, tvoříme malé knedlíčky o průměru asi 3 cm.
- 4Vložíme do vroucí, osolené vody a vaříme 8 minut, po uvaření necháme vcelku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.