Žemlovka s tvarohem a jablky

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
564 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
14 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
1 g
Cukr
35 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Olejem vymažeme formu a klademe do ní střídavě veku navlhčenou v mléce, plátky oloupaných jablek a mažeme našlehaným tvarohem rozmíchaným se žloutkem a cukrem. Poslední vrstvou je vrstva veky.
  • 2
    Rozpuštěným máslem pokapeme a žemlovku pečeme ve vodní lázni.
  • 3
    V průběhu pečení zalijeme zbytkem mléka, ve kterém jsme rozšlehali bílek.
  • 4
    Na talíři hotovou žemlovku pocukrujeme moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.