Žemlovka s tvarohem a jablky
70 min.
Ingredience
- 1litrVoda pitná
- 150gramůVeka
- 200mililitrůMléko polotučné
- 150gramůTvaroh měkký - nízkotučný
- 150gramůJablka
- 50gramůCukr moučkový
- 1kusVejce slepičí
- 15gramůMáslo čerstvé
- 10gramůřepkový olej
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
564 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
14 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
1 g
Cukr
35 g
Postup přípravy
- 1Olejem vymažeme formu a klademe do ní střídavě veku navlhčenou v mléce, plátky oloupaných jablek a mažeme našlehaným tvarohem rozmíchaným se žloutkem a cukrem. Poslední vrstvou je vrstva veky.
- 2Rozpuštěným máslem pokapeme a žemlovku pečeme ve vodní lázni.
- 3V průběhu pečení zalijeme zbytkem mléka, ve kterém jsme rozšlehali bílek.
- 4Na talíři hotovou žemlovku pocukrujeme moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.