Žemlovka se sýrem a vejci
55 min.
Ingredience
- 1lžíceStrouhanka
- 3kusyVejce slepičí
- 500mililitrůMléko polotučné
- 150gramůSýr Eidam cihla 40%
- 100gramůŠunka dušená
- 6kusůŽemle tuková
- 100gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
702 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
40 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
56 mg
Cukr
435 mg
Postup přípravy
- 1Žemle nakrájíme na plátky, navlhčíme trochou mléka a urovnáme do máslem vymaštěného, strouhankou vysypaného pekáčku. Na vrstvu žemlí nasypeme nadrobno posekanou šunku, strouhaný sýr, každou vrstvu pokapeme rozpuštěným máslem. Vrchní vrstu tvoří žemle, které pokapeme máslem a důkladně posypeme nastrouhaným sýrem.
- 2Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě.
- 3Když je žemlovka částečně zapečená, zalijeme ji zbylým mlékem s rozkvedlanými vejci. Dopečeme do zlatova.
- 4Podáváme se zeleninovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.