Žemlový knedlík se sněhem
24 min.
Ingredience
- 2kusyŽemle tuková
- 2lžícePetržel - nať
- 1decilitrMléko plnotučné
- 1kusVejce slepičí
- 50gramůMáslo čerstvé
- 3špetkySůl
- 3litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
205 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
13 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
84 mg
Cukr
112 mg
Postup přípravy
- 1Žemle nakrájíme na větší kostky. Petrželovou nať omyjeme, drobně pokrájíme. Vaječný bílek vyšleháme na tuhý sníh.
- 2V pánvi na rozpáleném másle žemli osmažíme dozlatova a dáme ji do mísy. Přidáme mléko a žemli promícháme. Vmícháme žloutek, sůl, petrželku a zapracujeme sníh z bílku. Vytvořené těsto vložíme do úzkého mikrotenového sáčku. Vytvoříme váleček a konec sáčku dobře zavážeme. V hrnci si přivedeme k varu asi 2–3 litry vody, sáček s knedlíkem vložíme do vroucí vody a knedík vaříme 12–14 minut.
- 3Uvařený knedlík vyjmeme ze sáčku, nakrájíme ho na plátky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 7. 9. 2015
Žemlový knedlík se sněhem
Pokud přidáte o jedno pečivo navíc, nemusíte použít mléko. Knelíky jsem zabalila do potravinářské folie a dala vařit. Jinak velmi chutné knedlíky🙂.