Žemlový nákyp s koprem
14 min.
Ingredience
- 2decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 2kusyŽemle tuková
- 150gramůSýr Niva 50% - tavený
- 2kusyVejce slepičí
- 10gramůKopr čerstvý
- 10gramůPetržel kudrnka
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
609 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
50 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
224 mg
Cukr
298 mg
Postup přípravy
- 1Smetanu smícháme s vejci, dobře prošleháme, přidáme nastrouhaný sýr, přisypeme sůl, pepř, nasekáme kudrnku a kopr, jarní cibulku, dobře promícháme. Žemle krájíme na plátky, které namáčíme v připravené smetanové směsi a pokládáme do máslem vytřené skleněné mísy, nakonec vše zalijeme zbylou smetanou.
- 2Mísu přiklopíme a v mikrovlnné troubě dusíme 4 minuty. Potom vyjmeme a přiklopené necháme 2 minuty ustálit. Ještě teplé dělíme na mělké talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.