Žemlový nákyp s koprem

14 min.

Ingredience

Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
609 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
50 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
224 mg
Cukr
298 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smetanu smícháme s vejci, dobře prošleháme, přidáme nastrouhaný sýr, přisypeme sůl, pepř, nasekáme kudrnku a kopr, jarní cibulku, dobře promícháme. Žemle krájíme na plátky, které namáčíme v připravené smetanové směsi a pokládáme do máslem vytřené skleněné mísy, nakonec vše zalijeme zbylou smetanou.
  • 2
    Mísu přiklopíme a v mikrovlnné troubě dusíme 4 minuty. Potom vyjmeme a přiklopené necháme 2 minuty ustálit. Ještě teplé dělíme na mělké talíře a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.