Žemlový nákyp se slaninou

40 min.
Česká republika
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
806 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
49 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
52 mg
Cukr
468 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žemle nakrájíme na plátky nebo na kostky, polijeme je mlékem a promícháme.
  • 2
    Jemně nakrájenou slaninu sklovitě vyškvaříme a necháme vychladnout.
  • 3
    Máslo utřeme se žloutky, přidáme navlhčené žemle, koření, sůl a slaninu. Vše dobře promícháme. Nakonec lehce vmícháme pevný sníh z bílků. Pečeme v zapékací nákypové míse.
  • 4
    Podáváme jako přílohu k pečením nebo k dušené zelenině.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.