Žemlový nákyp se slaninou
40 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 100gramůMáslo čerstvé
- 150gramůSlanina vepřová
- 8kusůŽemle tuková
- 1špetkaMuškátový květ
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1lžičkaPetržel - nať
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5litrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
806 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
49 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
52 mg
Cukr
468 mg
Postup přípravy
- 1Žemle nakrájíme na plátky nebo na kostky, polijeme je mlékem a promícháme.
- 2Jemně nakrájenou slaninu sklovitě vyškvaříme a necháme vychladnout.
- 3Máslo utřeme se žloutky, přidáme navlhčené žemle, koření, sůl a slaninu. Vše dobře promícháme. Nakonec lehce vmícháme pevný sníh z bílků. Pečeme v zapékací nákypové míse.
- 4Podáváme jako přílohu k pečením nebo k dušené zelenině.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.