Židlochovický biftek
30 min.
Ingredience
- 200gramůHříbky čerstvé
- 50gramůSlanina vepřová
- 800gramůJelení kýta
- 1lžíceHořčice
- 1,5lžičkySůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaPepř citronový
- 8kusůJalovec
- 0,5decilitrOlej slunečnicový
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceKečup
- 1,5decilitryVíno červené
- 4kusyBobkový list
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 1decilitrVoda pitná
- 4kusyRajčata
- 1lžičkaOlej olivový extra panenský
- 2špetkySůl mořská
- 2špetkyCukr krupice
- 2špetkyPepř bílý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
728 kcal
Bílkoviny
70 g
Tuky
31 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Hříbky očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Slaninu nakrájíme na tenké hranolky.
- 2Jelení kýtu odblaníme, omyjeme a přes vlákno nakrájíme zešikma plátky (krátké vlákno masa). Každý plátek prošpikujeme slaninou, potřeme hořčicí, osolíme, opepříme černým a citronovým pepřem, posypeme roztlučeným jalovcem a dáme do chladničky na 3-4 hodiny odležet.
- 3V pánvi rozpálíme olej. Maso obalíme v mouce a zprudka z každé strany restujeme dozlatova. Měkké maso vyjmeme a na ten samý omastek dáme hříbky, krátce je orestujeme, přidáme kečup, červené víno, bobkové listy, máslo a lžičku citronové šťávy. Promícháme, přilijeme necelé 1 dl vody a krátce, asi 2 minuty vše povaříme.
- 4Rajčata spaříme horkou vodou, rozpůlíme je a dáme do malé pánvičky. Pokapeme je olivovým olejem, každou půlku rajčete ochutíme malou špetkou soli, cukru a bílým pepřem. Pod pokličkou je ohřejeme.
- 5Na talíře dáme jelení biftek, přelijeme šťávou, okolo masa položíme plátky hříbků, na maso dáme bobkový list, na který ozdobně položíme 1/2 rajčete a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.