Židovské závitky
95 min.
Ingredience
- 1kilogramHovězí maso zadní
- Nádivka
- 400gramůPaštika z husích jater
- 3kusyVejce slepičí
- 2,5decilitryVoda pitná
- 2kusyKapie sterilovaná
- 200gramůOkurky nakládané
- 2kusyCibule
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžičkyPaprika mletá sladká
- 3lžičkySůl
- 2lžičkyPepř černý mletý
- 170mililitrůOlej slunečnicový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
665 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
51 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve připravíme nádivku: v kastrůlku s vodou uvaříme vejce natvrdo, vaříme 10 minut. Studenou tekoucí vodou je ochladíme, oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli oloupeme, pokrájíme, dáme do pánvičky a na rozpálených 70 ml oleje 5 minut smažíme do zlatova. Cibuli necháme vychladnout. Do misky dáme paštiku, přidáme rozkrájená vejce, smícháme dohromady. Přidáme hrubě nastrouhané kyselé okurky, na tenké pásky krájenou sterilizovanou kapii. Nakonec přimícháme osmaženou cibuli, vše dobře promícháme. Nádivku ochutnáme, podle vlastní chuti osolíme a opepříme. Ještě jednou promícháme.
- 2Omyté maso odblaníme, pokrájíme kolmo přes vlákna na plátky, posypeme solí, pepřem a paličkou naklepeme.
- 3Na plátky lžící položíme připravenou nádivku, maso zabalíme do závitků, ty obalíme v mouce.
- 4V hrnci rozpálíme olej, na něm zprudka po všech stranách závitky osmahneme do zlatova. Posypeme mletou paprikou a ihned zalijeme 2 l teplé vody. Hrnec přiklopíme pokličkou a na mírném ohni vaříme přibližně 60 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.