Žitný knedlík z Krumlova s uzeným a zelím
135 min.
Ingredience
- 400gramůZelí kysané
- Těsto
- 1lžíceSádlo škvařené
- 2decilitryVývar z uzeného masa
- 1lžičkaSůl
- 0,5baleníMouka žitná
- Vařené uzené
- 800gramůUzené maso vařené
- 1,7litryVoda pitná
- 1kusBobkový list
- 4kusyNové koření celé
- 5kusůPepř černý celý
- 1lžičkaSůl
- 1kusCibule
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
822 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
79 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omyté uzené maso dáme do hrnce s 1,5 litrem vody. Přidáme k němu bobkový list, celou očištěnou cibuli, nové a černé koření a maso pod poklicí vaříme pomalu 100 minut. Pokud je maso málo slané, přidáme do vody trochu soli.
- 2Když je maso uvařené, vyjmeme ho z vývaru. Do mísy nasypeme hrubou žitnou mouku, přidáme 1 lžíci roztopeného sádla a postupně budeme přimíchávat chladný vývar z uzeného masa, podle potřeby 1-2 dl. Těsto dobře propracujeme, mělo by být tuhé. Sůl přidáme podle potřeby až nakonec. Těsto necháme 15 minut odpočinout, utvoříme malé koule, které uvaříme ve vývaru z uzeného masa. Vaříme je přibližně podle velikosti 12-15 minut.
- 3Knedlíky dáme na talíře, přidáme k nim pokrájené maso na plátky, porci kysaného zelí a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.