Žitný knedlík z Krumlova s uzeným a zelím

135 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
822 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
79 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté uzené maso dáme do hrnce s 1,5 litrem vody. Přidáme k němu bobkový list, celou očištěnou cibuli, nové a černé koření a maso pod poklicí vaříme pomalu 100 minut. Pokud je maso málo slané, přidáme do vody trochu soli.
  • 2
    Když je maso uvařené, vyjmeme ho z vývaru. Do mísy nasypeme hrubou žitnou mouku, přidáme 1 lžíci roztopeného sádla a postupně budeme přimíchávat chladný vývar z uzeného masa, podle potřeby 1-2 dl. Těsto dobře propracujeme, mělo by být tuhé. Sůl přidáme podle potřeby až nakonec. Těsto necháme 15 minut odpočinout, utvoříme malé koule, které uvaříme ve vývaru z uzeného masa. Vaříme je přibližně podle velikosti 12-15 minut.
  • 3
    Knedlíky dáme na talíře, přidáme k nim pokrájené maso na plátky, porci kysaného zelí a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.