Živáňská pečeně
50 min.
Ingredience
- 300gramůVepřová plec
- 300gramůHovězí kýta
- 300gramůSkopová kýta
- 120gramůCibule
- 200gramůRajčata
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 150mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
329 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
22 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
873 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Všechno maso nakrájíme na plátky, které ještě rozřežeme na stejně velké čtverečky. Cibuli pokrájíme na silnější plátky a rozebereme na kroužky, rajčata nakrájíme na osminky.
- 2Na jehly napichujeme střídavě kousky všech druhů masa, nesolíme a nekořeníme. Opékáme nad otevřeným ohněm, velmi zlehka poléváme pivem a nezapomeneme jehly otáčet. Maso sundáme z jehel na prkénko, osolíme, opepříme, obložíme rajčaty s cibulí a přímo na prkénku podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.