Zlaté ranečky

40 min.
Thajsko

Ingredience

    • 3kusyCibulka jarní
    • 1lžičkaPepř bílý
    • 225gramůOříšky piniové
    • 1centilitrVegeta
    • 200gramůMouka polohrubá
    • 4stroužkyČesnek
    • 300gramůGarnát obecný
    • 1litrOlej arašídový (podzemnicový)
    • 1lžíceChilli omáčka
    • 40kusůRýžový papír
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
2928 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
293 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V mixéru nebo robotu ušleháme garnáty (případně kuře nebo vepřové maso) na jemnou pastu. V misce tuto masovou pastu smícháme s nasekanými oříšky kotvice, kolečky naťové cibulky, česnekem, ústřicovou omáčkou, bílým pepřem a solí.
  • 2
    Ranečky můžeme ovázat snítkami cibulky. Proto cibulovou nať nakrájíme na tenké proužky a vybereme nejdelší z nich. Ponoříme je na 5 minut do vroucí vody, aby změkly. Poté je vyjmeme, osušíme a odložíme na papírový ubrousek.
  • 3
    V malém kastrolku utvoříme hladkou směs z mouky a studené vody. Směs zahříváme na ohni, dokud nezhoustne. Na stůl si připravíme rýžové "papíry". Do středu každého z nich dáme 2 lžičky masové směsi, potřeme těstíčkem z vody a mouky, papír zabalíme do ranečku, převážeme proužky z cibulové natě. Připravené ranečky pokládáme na pomoučený podnos.
  • 4
    V pánvi wok rozpálíme na středně teplém ohni olej - asi 8 cm. Pro zjištění stupně rozpálení oleje do pánve vhodíme kousek rýžového papíru. Olej nesmí být příliš vřelý, protože by se ranečky smažily příliš zprudka a byly by tvrdé. Poté smažíme ranečky asi 10 minut tak, že přes volné cípy, které nejsou v oleji ponořené, přeléváme vroucí olej. Usmažené ranečky vyjmeme perforovanou naběračkou a položíme na papírový ubrousek, aby se odmastily. Uchováváme v přikryté nádobě, aby rychle nevychladly.
  • 5
    Podáváme s chilli omáčkou na pokapání.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.