Zlaté ranečky
40 min.
Ingredience
- 3kusyCibulka jarní
- 1lžičkaPepř bílý
- 225gramůOříšky piniové
- 1centilitrVegeta
- 200gramůMouka polohrubá
- 4stroužkyČesnek
- 300gramůGarnát obecný
- 1litrOlej arašídový (podzemnicový)
- 1lžíceChilli omáčka
- 40kusůRýžový papír
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2928 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
293 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V mixéru nebo robotu ušleháme garnáty (případně kuře nebo vepřové maso) na jemnou pastu. V misce tuto masovou pastu smícháme s nasekanými oříšky kotvice, kolečky naťové cibulky, česnekem, ústřicovou omáčkou, bílým pepřem a solí.
- 2Ranečky můžeme ovázat snítkami cibulky. Proto cibulovou nať nakrájíme na tenké proužky a vybereme nejdelší z nich. Ponoříme je na 5 minut do vroucí vody, aby změkly. Poté je vyjmeme, osušíme a odložíme na papírový ubrousek.
- 3V malém kastrolku utvoříme hladkou směs z mouky a studené vody. Směs zahříváme na ohni, dokud nezhoustne. Na stůl si připravíme rýžové "papíry". Do středu každého z nich dáme 2 lžičky masové směsi, potřeme těstíčkem z vody a mouky, papír zabalíme do ranečku, převážeme proužky z cibulové natě. Připravené ranečky pokládáme na pomoučený podnos.
- 4V pánvi wok rozpálíme na středně teplém ohni olej - asi 8 cm. Pro zjištění stupně rozpálení oleje do pánve vhodíme kousek rýžového papíru. Olej nesmí být příliš vřelý, protože by se ranečky smažily příliš zprudka a byly by tvrdé. Poté smažíme ranečky asi 10 minut tak, že přes volné cípy, které nejsou v oleji ponořené, přeléváme vroucí olej. Usmažené ranečky vyjmeme perforovanou naběračkou a položíme na papírový ubrousek, aby se odmastily. Uchováváme v přikryté nádobě, aby rychle nevychladly.
- 5Podáváme s chilli omáčkou na pokapání.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.