Zlatý koláč

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
370 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
10 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Těsto: mouku a sůl dáme do velké mísy, přidáme máslo a prsty zpracujeme na drobenku. Přidáme tolik vody, aby vzniklo měkké tvárné těsto.
  • 2
    Těsto zabalíme do fólie a necháme v chladničce chladit asi 30 minut.
  • 3
    Na lehce pomoučěném vále vyválíme těsto a vyložíme jím formu vymazanou tukem.
  • 4
    Na pánvi mírně ohřejeme sirup a vmícháme strouhanku, citronovou kůru a šťávu. Nalijeme do formy na dno těsta.
  • 5
    Pečeme 10 minut v troubě předehřáté na 200 °C, pak zmírníme teplotu na 180 °C (plyn 4) a pečeme ještě 30 minut dozlatova a do ztuhnutí náplně.
  • 6
    Necháme chvíli chladnout ve formě. Podáváme teplé, nakrájené na dílky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.