Zlatý koláč
70 min.

Ingredience
- 375gramůSirup Golden
- 200gramůStrouhanka
- 15gramůCitronová kůra
- 40mililitrůŠťáva citrónová
- Těsto
- 175gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 3gramySůl
- 90gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceVoda pitná
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
370 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
10 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Těsto: mouku a sůl dáme do velké mísy, přidáme máslo a prsty zpracujeme na drobenku. Přidáme tolik vody, aby vzniklo měkké tvárné těsto.
- 2Těsto zabalíme do fólie a necháme v chladničce chladit asi 30 minut.
- 3Na lehce pomoučěném vále vyválíme těsto a vyložíme jím formu vymazanou tukem.
- 4Na pánvi mírně ohřejeme sirup a vmícháme strouhanku, citronovou kůru a šťávu. Nalijeme do formy na dno těsta.
- 5Pečeme 10 minut v troubě předehřáté na 200 °C, pak zmírníme teplotu na 180 °C (plyn 4) a pečeme ještě 30 minut dozlatova a do ztuhnutí náplně.
- 6Necháme chvíli chladnout ve formě. Podáváme teplé, nakrájené na dílky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.