Zlatý sýrovo - šunkový chléb
120 min.

Ingredience
- 2lžičkyDroždí
- 100mililitrůVoda pitná
- 500gramůMouka pšeničná hladká
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 125gramůMáslo čerstvé
- 4kusyVejce slepičí
- 150gramůŠunka dušená
- 150gramůSýr ementálského typu
- 1lžičkaOlej olivový
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
752 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
38 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
136 mg
Cukr
374 mg
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme droždí a zalijeme je vlažnou vodou. Necháme pět minut stát a poté droždí ve vodě rozmícháme. Přidáme mouku, sůl, pepř, muškát, máslo, šunku, ušlehaná vejce a na proužky nakrájenou šunku se strouhaným sýrem. Vše pořádně promícháme v jedno těsto.
- 2Těsto poté vyklopíme a minimálně pět minut hněteme. Vrátíme do mísy a zakryjeme utěrkou. Přeneseme na teplé místo a necháme dvě hodiny kynout.
- 3Z těsta vytvarujeme bochník chleba a dáme na vymazaný plech. Počkáme opět hodinu, než chleb definitivně dokyne a pečeme na 180 stupňů hodinu a půl.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.