Zlatý sýrovo - šunkový chléb

120 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
752 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
38 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
136 mg
Cukr
374 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nasypeme droždí a zalijeme je vlažnou vodou. Necháme pět minut stát a poté droždí ve vodě rozmícháme. Přidáme mouku, sůl, pepř, muškát, máslo, šunku, ušlehaná vejce a na proužky nakrájenou šunku se strouhaným sýrem. Vše pořádně promícháme v jedno těsto.
  • 2
    Těsto poté vyklopíme a minimálně pět minut hněteme. Vrátíme do mísy a zakryjeme utěrkou. Přeneseme na teplé místo a necháme dvě hodiny kynout.
  • 3
    Z těsta vytvarujeme bochník chleba a dáme na vymazaný plech. Počkáme opět hodinu, než chleb definitivně dokyne a pečeme na 180 stupňů hodinu a půl.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.