Žloutkové koláče
50 min.
Ingredience
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 8lžicSmetana 33% (šlehačka)
- 40gramůMáslo čerstvé
- 20gramůDroždí
- 20gramůCukr moučkový
- 1špetkaCitronová kůra
- 500gramůMouka pšeničná hrubá
- 1špetkaSůl
- 100gramůMarmeláda malinová
- 20gramůMandle
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
303 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
10 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V míse rozmícháme žloutky se smetanou, rozpuštěným vlažným máslem, rozdrobeným droždím, cukrem, citronovou kůrou a solí. Přisypeme hrubou mouku a vypracujeme těsto. Zabalíme je do čisté utěrky a vložíme do mísy s teplou vodou. Mísu postavíme na teplé místo. Když se těsto zvedne na povrch vody, vyjmeme je, rozbalíme a na pracovní ploše rozválíme na plát. Kulatou formičkou vykrajujeme koláče a zdobíme je marmeládou a mandlemi. Koláčky urovnáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. Můžeme podávat pocukrované.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.