Žloutkové koláče

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
303 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
10 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse rozmícháme žloutky se smetanou, rozpuštěným vlažným máslem, rozdrobeným droždím, cukrem, citronovou kůrou a solí. Přisypeme hrubou mouku a vypracujeme těsto. Zabalíme je do čisté utěrky a vložíme do mísy s teplou vodou. Mísu postavíme na teplé místo. Když se těsto zvedne na povrch vody, vyjmeme je, rozbalíme a na pracovní ploše rozválíme na plát. Kulatou formičkou vykrajujeme koláče a zdobíme je marmeládou a mandlemi. Koláčky urovnáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. Můžeme podávat pocukrované.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.