Žloutkový krém s vanilkou
45 min.
Ingredience
- 2lžičkyOříšky piniové
- 1kusVanilkový lusk
- 90gramůSmetana 12% (konzumní)
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 30gramůCukr krupice
- 1decilitrMléko polotučné
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
274 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
18 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
185 mg
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Vanilkový lusk podélně rozřízneme a nožem z něj vyškrábeme dužninu.
- 2V hrnci smícháme mléko se smetanou a na mírném ohni v něm vanilkový lusk a dužninu ohříváme, než se tekutina téměř odpaří.
- 3V misce utřeme do pěny žloutky a lžíci cukru a vmícháme lusk z mléka. Žloutkový krém nalijeme do žárovzdorných formiček, které dáme do zapékací formy, naplněné horkou vodou. Formu vložíme do trouby, předehřáté na 150 stupňů Celsia a krém vaříme 25 minut. Pak ho necháme zcela vychladnout.
- 4V malé pánvi bez oleje osmažíme piniová semínka. Na krém nasypeme zbylý cukr, formičky v zapékací míse se studenou vodou dáme pod rozehřátý gril a cukr necháme zkaramelizovat.
- 5Formičky s krémem vyjmeme z vody, krém s karamelem posypeme osmaženými semínky pinie a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.