Žloutkový krém s vanilkou

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
274 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
18 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
185 mg
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vanilkový lusk podélně rozřízneme a nožem z něj vyškrábeme dužninu.
  • 2
    V hrnci smícháme mléko se smetanou a na mírném ohni v něm vanilkový lusk a dužninu ohříváme, než se tekutina téměř odpaří.
  • 3
    V misce utřeme do pěny žloutky a lžíci cukru a vmícháme lusk z mléka. Žloutkový krém nalijeme do žárovzdorných formiček, které dáme do zapékací formy, naplněné horkou vodou. Formu vložíme do trouby, předehřáté na 150 stupňů Celsia a krém vaříme 25 minut. Pak ho necháme zcela vychladnout.
  • 4
    V malé pánvi bez oleje osmažíme piniová semínka. Na krém nasypeme zbylý cukr, formičky v zapékací míse se studenou vodou dáme pod rozehřátý gril a cukr necháme zkaramelizovat.
  • 5
    Formičky s krémem vyjmeme z vody, krém s karamelem posypeme osmaženými semínky pinie a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.