Žloutkový krém se sněhem

35 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
83 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
5 g
Sacharidy
4 g
Cukr
2 g
Vápník
68 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do kastrólku nalijeme mléko, přidáme 1/2 vanilkového lusku a pomalu vaříme asi 2-3 minuty. Pak mléko odstavíme z plotny a vyjmeme vanilkový lusk.
  • 2
    Do většího hrnce nalijeme asi 1-2 l vody, kterou přivedeme k varu. Vaječné žloutky v misce vyšleháme s 75g cukru do husté pěny. Poté do pěny pomalu, za stálého míchání, přiléváme mléko. Misku s pěnou vložíme do vodní lázně, (voda nesmí prudce vřít). Pěnu stále mícháme a vaříme do zhoustnutí přibližně 5 minut. Ve vzniklém krému se nesmí vytvořit hrudky. Hotovým krémem naplníme misky a necháme ho vychladnout.
  • 3
    Bílky se 40g cukru a špetkou soli vyšleháme na tuhý sníh. Pak sníh vložíme do mikrovlné trouby a zapneme ji na 45 sekund na 1000W.
  • 4
    Krém v miskách ozdobíme sněhem, pokapeme javorovým sirupem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.