Žloutkový krém se sněhem
35 min.
Ingredience
- 350mililitrůMléko plnotučné
- 115gramůCukr moučka
- 2lžíceSirup javorový
- 3kusyVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 0,5kusVanilkový lusk
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
83 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
5 g
Sacharidy
4 g
Cukr
2 g
Vápník
68 g
Postup přípravy
- 1Do kastrólku nalijeme mléko, přidáme 1/2 vanilkového lusku a pomalu vaříme asi 2-3 minuty. Pak mléko odstavíme z plotny a vyjmeme vanilkový lusk.
- 2Do většího hrnce nalijeme asi 1-2 l vody, kterou přivedeme k varu. Vaječné žloutky v misce vyšleháme s 75g cukru do husté pěny. Poté do pěny pomalu, za stálého míchání, přiléváme mléko. Misku s pěnou vložíme do vodní lázně, (voda nesmí prudce vřít). Pěnu stále mícháme a vaříme do zhoustnutí přibližně 5 minut. Ve vzniklém krému se nesmí vytvořit hrudky. Hotovým krémem naplníme misky a necháme ho vychladnout.
- 3Bílky se 40g cukru a špetkou soli vyšleháme na tuhý sníh. Pak sníh vložíme do mikrovlné trouby a zapneme ji na 45 sekund na 1000W.
- 4Krém v miskách ozdobíme sněhem, pokapeme javorovým sirupem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.