Žlutá čočka v curry omáčce

40 min.
Indie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
262 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
11 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čočku přebereme, propláchneme, zalijeme vodou, osolíme a přivedeme k varu. Zakryjeme a dusíme na středním ohni cca 20 min, mezitím občas promícháme. Cibulky očistíme a nakrájíme na tenké kroužky. Oloupaný zázvor najemno nastrouháme. Chilli papričku očistíme, odstraníme semínka a nakrájíme na tenká kolečka. Korinadr opláchneme, osušíme a nasekáme.
  • 2
    Zahřejeme přepuštěné máslo a za stálého míchání na něm cca 2 min osmahneme cibulky, zázvor a chilli. Vsypeme kurkumu a římský kmín a krátce orestujeme. Poté přidáme čočku i s vodou, promícháme a prohřejeme. Ochutíme solí, pepřem, posypeme korinadrem a garam masalou. Jogurt dohladka rozmícháme a podáváme zvlášť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.