Žlutá čočka v curry omáčce
40 min.
Ingredience
- 250gramůČočka žlutá
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1hrstCibulka jarní
- 1kusZázvor celý
- 1kusChilli paprička
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaKurkuma
- 1lžičkaKmín římský
- 1lžičkaGaram masala
- 200gramůJogurt bílý
- 600mililitrůVoda pitná
- 1lžíceKoriandr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
262 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
11 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Čočku přebereme, propláchneme, zalijeme vodou, osolíme a přivedeme k varu. Zakryjeme a dusíme na středním ohni cca 20 min, mezitím občas promícháme. Cibulky očistíme a nakrájíme na tenké kroužky. Oloupaný zázvor najemno nastrouháme. Chilli papričku očistíme, odstraníme semínka a nakrájíme na tenká kolečka. Korinadr opláchneme, osušíme a nasekáme.
- 2Zahřejeme přepuštěné máslo a za stálého míchání na něm cca 2 min osmahneme cibulky, zázvor a chilli. Vsypeme kurkumu a římský kmín a krátce orestujeme. Poté přidáme čočku i s vodou, promícháme a prohřejeme. Ochutíme solí, pepřem, posypeme korinadrem a garam masalou. Jogurt dohladka rozmícháme a podáváme zvlášť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.