Znojemská pečeně
160 min.

Ingredience
- 800gramůHovězí maso zadní
- 1kusBobkový list
- 80gramůAnglická slanina
- 7gramůSůl
- 7gramůPepř černý mletý
- 100gramůCibule
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 100gramůOkurky sterilované
- 800mililitrůHovězí vývar základní
- 2lžíceVepřové sádlo škvařené
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
307 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
14 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
737 mg
Cukr
848 mg
Postup přípravy
- 1Hovězí maso vcelku prošpikujeme slaninou nakrájenou na špalíčky. Tyto špalíčky můžeme zamrazit-maso se pak lépe špikuje.
- 2Maso osolíme a opepříme ze všech stran a opečeme ho na oleji.
- 3Do výpeku z masa dáem cibuli a osmažíme ji dozlatova. Zasypeme hlakou moukou a opražíme.
- 4Po chvíli zalijeme vývarem a pořádně zamícháme. Přidáme bobkový list a maso a dusíme 2 hodiny doměkka.
- 5Na konci vaření přidáme okurky nakrájené na kostičky a 10 minut povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.