Znojemské hovězí plátky
110 min.
Ingredience
- 150gramůOkurky nakládané
- 750gramůHovězí maso zadní
- 30gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 150gramůTuk
- 300gramůCibule
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1200mililitrůHovězí vývar základní
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
293 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
18 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Hovězí maso (nebo hovězí roštěnec) opláchneme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme a po obou stranách zprudka opečeme na části tuku.
- 2Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno, osmažíme ji na dvou třetinách tuku dorůžova a mírně podlijeme vývarem. Trochu tuku necháme na podušení okurek. Do základu přidáme opečené maso a dusíme doměkka. Během dušení maso obracíme a doléváme teplým vývarem.
- 3Měkké maso vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, osmažíme, zalijeme vlažným vývarem a rozšleháme. Za občasného promíchání provaříme.
- 4Nakonec omáčku procedíme přes hustý cedník na maso a přidáme okurky nakrájené na kostičky a podušené na troše tuku. Vše ještě krátce povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.