Znojemský hovězí guláš

110 min.

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
322 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
21 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí maso opláchneme a nakrájíme na kousky.
  • 2
    Cibuli oloupeme a nasekáme, osmažíme ji dorůžova na části tuku, přidáme mletou papriku a zpěníme ji. V základu osmahneme maso, osolíme, opepříme a přidáme kmín. Krátce podusíme, maso podlijeme trochou vývaru a pod poklicí dusíme do poloměkka.
  • 3
    Potom šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vlažným vývarem a rozmícháme. Za občasného promíchání dusíme, až maso změkne.
  • 4
    Měkké maso přendáme do jiné nádoby a přes hustý cedník na ně přecedíme omáčku. Ještě krátce povaříme.
  • 5
    Okurky nakrájené na nudličky a podušené na části tuku vložíme na každou porci při podávání.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.