Žraločí steak na yucatánský způsob
26 min.
Ingredience
- 1kusPomeranče
- 1kusLimetka
- 3lžíceVíno bílé
- 1lžičkaSůl
- 4kusyŽraločí steak
- 4kusyTortilla
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceOlej olivový
- 0,5lžičkaPepř cayenský
- 0,5lžičkaMajoránka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
177 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
5 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Šťávu a nastrouhanou kůru z pomeranče dáme do mělké porcelánové mísy do které se vejdou všechny porce ryby. Přidáme limetovou šťávu, víno, olej, drcený česnek, pepř, majoránku a sůl. Vše dobře promícháme.
- 2Vložíme porce ryby, zakryjeme a necháme 1 hodinu marinovat, jednou obrátíme.
- 3Grilovací pánev zahřejeme a steaky opečeme 2-3 minuty z každé strany.
- 4Steaky zdobíme oreganem a podáváme s tortillou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.