Ztracená vejce s jogurtem

15 min.
Turecko

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
306 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
23 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
374 mg
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do většího hrnce si dáme vařit okyselenou a osolenou vodu. Hrnec naplníme asi do 1/3 objemu. Přivedeme k varu.
  • 2
    Do vařící vody vlijeme vajíčko, které jsme si nejprve vyklepli do misky s troškou vody. Při přelévání vejce do vařící vody se snažíme vejce udržet v jednolitém větším tvaru. Vaříme ještě asi 4 minuty.
  • 3
    Uvařená vejce servírujeme přelitá jogurtem, mírně osolená a dochucená paprikou zpěněnou na rozpáleném tuku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.