Ztracená vejce s jogurtem
15 min.
Ingredience
- 2gramyPaprika mletá sladká
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 250gramůJogurt bílý
- 20gramůTuk rostlinný
- 1špetkaSůl
- 4kusyVejce slepičí
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
306 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
23 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
374 mg
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Do většího hrnce si dáme vařit okyselenou a osolenou vodu. Hrnec naplníme asi do 1/3 objemu. Přivedeme k varu.
- 2Do vařící vody vlijeme vajíčko, které jsme si nejprve vyklepli do misky s troškou vody. Při přelévání vejce do vařící vody se snažíme vejce udržet v jednolitém větším tvaru. Vaříme ještě asi 4 minuty.
- 3Uvařená vejce servírujeme přelitá jogurtem, mírně osolená a dochucená paprikou zpěněnou na rozpáleném tuku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.