Ztracená vejce s křenem
14 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaOcet kvasný lihový
- 20gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceKřen
- 4kusyVejce slepičí
- 2lžíceSýr Eidam cihla 40%
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
142 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
11 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
240 mg
Cukr
447 mg
Postup přípravy
- 1Osolenou a okyselenou vodu uvedeme do varu a opatrně do ní vyklepneme vejce. Bílek vidličkou přehrneme přes žloutek. Vaříme zvolna 4 minuty.
- 2Uvařená vejce vyjmeme z vody, dáme na talířek, posypeme nastrouhaným křenem a sýrem a polijeme rozpuštěným máslem.
- 3Podáváme s chlebem nebo s topinkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.