Ztracená vejce se sardelovou omáčkou

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
213 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
13 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
78 mg
Cukr
974 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ztracená vejce připravíme obvyklým způsobem a položíme na talířek.
  • 2
    Vejce uvaříme natvrdo.
  • 3
    Sardele vykostíme, vyjmeme uvařené žloutky a vše prolisujeme spolu s namočenou žemlí. Přidáme olej, ocet, cibulovou šťávu a cukr. Vše řádně promícháme.
  • 4
    Ztracená vejce přelijeme sardelovou omáčkou, ozdobíme nasekaným bílkem smíchaným s nasekanou petrželovou natí a čerstvou nasekanou kapií.
  • 5
    Podáváme s topinkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.