Ztracená vejce se sardelovou omáčkou
30 min.
Ingredience
- Na omáčku
- 1lžičkaOcet kvasný lihový
- 4kusySardelové řezy
- 2lžičkyOlej stolní
- 1špetkaCukr krupice
- 1lžičkaCibule
- 2krajíceŽemle tuková
- 1kusKapie
- 2kusyVejce slepičí
- 1hrstPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
213 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
13 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
78 mg
Cukr
974 mg
Postup přípravy
- 1Ztracená vejce připravíme obvyklým způsobem a položíme na talířek.
- 2Vejce uvaříme natvrdo.
- 3Sardele vykostíme, vyjmeme uvařené žloutky a vše prolisujeme spolu s namočenou žemlí. Přidáme olej, ocet, cibulovou šťávu a cukr. Vše řádně promícháme.
- 4Ztracená vejce přelijeme sardelovou omáčkou, ozdobíme nasekaným bílkem smíchaným s nasekanou petrželovou natí a čerstvou nasekanou kapií.
- 5Podáváme s topinkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.