Ztracená vejce se špenátovou omáčkou
35 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 8kusůVejce slepičí
- 40gramůMáslo čerstvé
- 450gramůŠpenátový protlak mražený
- 2lžíceZakysaná smetana
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 2litryVoda pitná
- 4lžíceOcet kvasný lihový
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 0,25litrVývar drůbeží
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
470 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
31 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V rendlíku rozpálíme 20 g másla, přidáme jemně nasekanou cibuli a krátce ji podusíme. Přidáme rozmražený špenát, vývar, zakryjeme a vaříme asi 15 minut.
- 2Ze 20 g másla a mouky uhněteme směs a přidáme ji ke špenátu, 5 minut před tím než bude hotov. Přidáme smetany, muškátový oříšek, sůl a pepř.
- 3V hrnci přivedeme k varu vodu s octem, vložíme rozbitá vejce a vaříme do ztracena, asi 4 minuty. Hotové vyjmeme z vody, dáme na talíře a přelijeme omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.