Ztracená vejce se špenátovou omáčkou

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
470 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
31 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V rendlíku rozpálíme 20 g másla, přidáme jemně nasekanou cibuli a krátce ji podusíme. Přidáme rozmražený špenát, vývar, zakryjeme a vaříme asi 15 minut.
  • 2
    Ze 20 g másla a mouky uhněteme směs a přidáme ji ke špenátu, 5 minut před tím než bude hotov. Přidáme smetany, muškátový oříšek, sůl a pepř.
  • 3
    V hrnci přivedeme k varu vodu s octem, vložíme rozbitá vejce a vaříme do ztracena, asi 4 minuty. Hotové vyjmeme z vody, dáme na talíře a přelijeme omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.