Ztracená vejce servírovaná s krabím masem
30 min.
Ingredience
- 10gramůMáslo čerstvé
- 1kusŠalotka
- 1špetkaŠafrán
- 1lžíceDolin - Vermouth
- 100mililitrůZakysaná smetana
- 50gramůKrabí maso mražené
- 1litrVoda pitná
- 4kusyVejce slepičí
- 1lžíceOcet kvasný lihový
Počet porcí:
4Postup přípravy
- 1Do hrnce vlijeme vodu a přidáme ocet. Počkáme, dokud voda nezačne vřít. Pak ztlumíme plamen.
- 2Do misky si rozklepneme vejce. Do vody vložíme děrovanou naběračku a do ní necháme z misky opatrně sklouznout vejce. Ve vodě necháme vejce 4 minuty povařit, při tom s ním pracujeme velmi opatrně.
- 3Pak vejce vyndáme z vody a použijeme podle potřeby pro další kuchyňské předpisy.
- 4Na pánvi si rozehřejeme máslo a vhodíme na něj nadrobno nasekanou šalotku. Přisypeme špetku šafránu, přilijeme lžíci vermutu a zakysanou smetanu. Vaříme zprudka, dokud směs nezhoustne, pak do ní přidáme na kousky nasekané krabí maso. Ještě prohřejeme a směs rozložíme na talíři dokola kolem zastřených vajec.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.