Ztracená vejce servírovaná s krabím masem

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
191 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
13 g
Sacharidy
9 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce vlijeme vodu a přidáme ocet. Počkáme, dokud voda nezačne vřít. Pak ztlumíme plamen.
  • 2
    Do misky si rozklepneme vejce. Do vody vložíme děrovanou naběračku a do ní necháme z misky opatrně sklouznout vejce. Ve vodě necháme vejce 4 minuty povařit, při tom s ním pracujeme velmi opatrně.
  • 3
    Pak vejce vyndáme z vody a použijeme podle potřeby pro další kuchyňské předpisy.
  • 4
    Na pánvi si rozehřejeme máslo a vhodíme na něj nadrobno nasekanou šalotku. Přisypeme špetku šafránu, přilijeme lžíci vermutu a zakysanou smetanu. Vaříme zprudka, dokud směs nezhoustne, pak do ní přidáme na kousky nasekané krabí maso. Ještě prohřejeme a směs rozložíme na talíři dokola kolem zastřených vajec.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.