Ztracená vejce ve smetanové omáčce
15 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 8kusůVejce slepičí
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,25litrSmetana 12% (konzumní)
- 1decilitrOcet kvasný lihový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
298 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
23 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
32 mg
Cukr
893 mg
Postup přípravy
- 1Do kastrolu vlijeme vodu, osolíme, nalijeme ocet a přivedeme k varu. Do šálku vejce rozklepáváme po jednom a nízko nad hladinou vroucí vody je vpouštíme do kastrolu.
- 2Pomalým varem vaříme zhruba 4 minuty. Následně je děravou naběračkou vyjmeme do připravené omáčky nebo vody, aby neoschla.
- 3Z mouky a másla uděláme světlou jíšku, zalijeme trochou kyselého odvaru z vajec, vymícháme do hladka a přilijeme kyselou smetanu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 25. 10. 2015
Ztracená vejce ve smetanové omáčce
Ztracená vejce ve smetanové omáčce jsou moc dobrá. Jen jsem nevěděla, jestli mám přidat 12% smetanu nebo smetanu kysanou, protože v ingrediencích je uvedena 12% a v receptu pak kyselá, ale to vůbec nevadilo. Protože jsem měla v lednici smetanu na vaření, tak jsem tam dala 12%. Do omáčky jsem přidala pár žampionů a báječný výsledek byl na světě.